Osteopathie Staring

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

T 06 22 60 70 90

Afspraak maken?

Wat is Osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van bewegingsbeperkingen in het lichaam die klachten veroorzaken. Beweging is een belangrijke sleutel als het gaat om gezondheid. Als een onderdeel van het lichaam niet meer goed beweegt, kan dat op andere plekken klachten veroorzaken doordat alle onderdelen van het lichaam met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden.

Een osteopaat heeft oog voor die verbinding. Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel en weet dat de oorzaak van een klacht heel ergens anders kan liggen dan waar die optreedt. Klachten in het bewegingsapparaat kunnen diverse oorzaken hebben, van een ongeval, ziekte, operatie of stress tot slechte voedingsgewoonten. Wat de oorzaak ook is, de reactie van het lichaam is meestal hetzelfde: het zal aanvankelijk proberen om zich aan te passen aan het bewegingsverlies, maar op termijn ontstaan er toch klachten. En doordat alle delen van het lichaam met elkaar verbonden zijn door zenuwen, vaten, spieren en andere structuren, kunnen schouderklachten samenhangen met leverproblemen en kunnen baby’s darmkrampjes hebben en veel huilen doordat tijdens de geboorte de schedel beklemd is geweest. Juist door die holistische blik kan een osteopaat de mogelijke oorzaak van een klacht vinden, waar andere behandelaars met lege handen stonden.

Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en herstelt de samenwerking tussen de verschillende weefsels. Daarbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de handen. Hij of zij maakt los wat los moet zitten en herstelt zo, met overwegend zachte handgrepen, het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

 twitterlinkedin facebook

 

Disclaimer | Sitemap | Privacy verklaring

Copyright © 2020. All Rights Reserved

postheadericon Contactgegevens

adres Ringbaan Zuid 8 6905 DB Zevenaar

telefoon 06-22 60 70 90

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.